Landmåling - Radiokommunikation - Fjeldvandring
 
 

Radiokommunikation har en uvurderlig funktion i en nødsituation. Dette skyldes bl.a. at radiosendere fungerer uafhængigt af andre kommunikationsnetværk, f.eks. telefon- og computernetværk. Dette er en fordel under naturkatastrofer og krisetilstande hvor der ofte samtidigt opstår netværksnedbrud.


Desuden er radiosendere mobiltelefoner klart overlegne, da mobiltelefoner kun kan benyttes inden for en radius af cirka 35 km fra nærmeste mobiltelefonimast.

Dette er årsagen til at mobiltelefoner sjældent kan benyttes under fjeld- og vildmarksforhold.

I modsætning til mobiltelefonen kan en radiosender række hele vejen rundt om jordkloden. 

Det kræver viden og kundskaber at betjene en radiosender. Dels viden om hvordan udstyret betjenes og hvilke frekvenser man skal benytte for at etablerer radioforbindelse til forskellige geografiske områder.

Dels viden om hvordan man undgår at forstyrre anden radiokommunikation f.eks. flytrafik og offentlige myndigheder.

 

Dette er årsagen til at det kræver godkendelse og tilladelse at benytte radiosendere. I Danmark skal man bestå en prøve hos It- og Telestyrelsen før man kan få udstedt en tilladelse (certifikat) til at benytte radiosendere.

Der findes tre forskellige certifikat-typer alt efter hvilke frekvenser og sendestyrker man må have lov til at benytte.

 

Under de ovenstående faner kan du finde grundlæggende oplysninger om radiokommunikation.

Carsten Høg, Østerbro 4, Stjær, DK-8464 Galten, e-mail carstenskanderborg@gmail.com, tlf. 98 91 01 42, mobil 40 50 83 41
Lav din egen hjemmeside med mono.net